Dragan Stojković Bosanac: Moje kolege su se zaigrale, više se takmiče oni, nego djeca

dragan stojković bosanac: moje kolege su se zaigrale, više se takmiče oni, nego djeca


Dragan Stojković, poznatiji kao Bosanac, već dugi niz godina član je žirija u jednom od najgledanijih muzičkih takmičenja na ovim prostorima “Zvezdama Granda”.

– Kandidati ispadaju, na veliku žalost te djece, ali mora neko i ispasti da bi takmičenje imalo nekog smisla. Najviše su se zaigrali pjevači, moje kolege koji misle da su producenti, mentori. Sada se oni malo više takmiče nego djeca. To je meni komično – rekao je Bosanac na početku razgovora za “Avaz”, pa dodao:

– Mislim da će pobjednik biti Isak Šabanović. On je najveći favorit, pa ćemo vidjeti. Dečko je opravdao sve hvalospjeve, možda bi, za moj ukus, mogao malo stabilnije intonativno da pjeva. Ali, za sada, nema nikoga ko će se njemu suprotstaviti, ako gledamo na kompletni utisak jedne buduće zvijezde. Nevjerovatan je. Poznavajući glasanje publike, nadam se da će njega proglasiti pobjednikom. Žiri koji će odlučivati o takmičarima, a koji formira „Grand“ mimo nas, vjerovatno će glasati kako njima odgovara. O ukusima ne treba raspravljati. Ima dobrih kandidata, naročito iz Crne Gore. Odličan je dečko iz Zenice Hanad Džehverović, Krstinja Todorović iz Crne Gore je odlična. I moj Hamza Sokolović iz Konjica je fenomenalan. Prolazio je sve krugove bez problema. Jedini koji brani boje Hercegovine.

Kako kaže, srce mu je puno kad vidi kako se takmičari druže među sobom.

– Najljepša stvar je što se ta djeca druže. Nažalost političarima, djeca se druže, paze i poštuju. Nikada se nije desilo da se kandidati međusobno posvađaju, što je veoma lijepo i na moje veliko zadovoljstvo. Milina mi je vidjeti kada se zagrle. To su „Zvezde Granda“ – rekao je muzičar.

Dragan Stojković Bosanac osvrnuo se i na to kako je muzička scena izgledala kada je on počinjao karijeru, u odnosu na današnje stanje.

– Ne razlikuje se puno. Razlikuje se u agresivnom pristupu nečega što se zove polupjevači ili uslovno rečeno pojave. Ja ih zovem „stvari koje služe za gledanje“. U moje vrijeme i danas, u svakom civilizovanom svijetu, u svakom zanatu se traži prioritet zanata, u muzici je to pjevanje ili sviranje, a tek onda dolazi sve ono što bi nadogradilo i uljepšalo lijepo pjevanje ili nastup. Danas se pojavljuju neke osobe koje se bave ko zna čime, koje koriste muziku da bi se bavili tim nekim mutnim radnjama, o čemu se danas nadaleko priča u javnosti – rekao je Bosanac.

Kompozitor je preležao koronavirus, a potom se vakcinisao “Fajzer” vakcinom.

– Treba se vakcinisati. Ovo je kao kada rafalna paljba puca pa hoće li vas ili neće pogoditi. Narod treba da se vakciniše. Ja sam se vakcinisao i lakše dišem. Ne znam hoću li se ponovo zaraziti kovidom, ali doktori tvrde da će se lakše preboljeti. Mnogo je pametnih, dobrih i nevinih ljudi stradalo, jednostavno nisu imali sreće. Jedini lijek je preventiva putem vakcine. U Srbiji ima vakcina, hvala Bogu, kao da smo u kafani, pa na meniju biramo koju ćemo. Tu se mora odati priznanje Srbiji, koja je uspjela da obezbjedi ovoliki broj vakcina – završio je Dragan Stojković Bosanac.

 Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU