-9.5 C
Sarajevo
Subota, 22 siječnja, 2022
Još

  Drama u Rukometnom savezu BiH: Hrvatski predstavnici istupili iz Upravnog odbora

  -

  Nova drama u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine! Hrvatski predstavnici Upravnog odbora su izdali saopćenje u kojem su naveli da neće učestvovati u radu ovog tijela do održavanja nove Skupštine saveza, iako je za danas u Doboju zakazana sjednica UO RS BiH.

  U saopćenju se navodi da, po njima, novi Upravni odbor RS BiH ne radi kako je dogovoreno, piše Radiosarajevo.

  “Nakon godinu dana pokušaja, nade i očekivanja da će UO RS BiH početi raditi organizovano, transparentno i zakonito, na čemu smo insistirali, prinuđeni smo prihvatiti činjenicu da se u ovom sastavu to neće desiti. Od samog početka počela je praksa donošenja privatnih aranžmana, koje je dogovaralo nekoliko članova UO RS BiH. Na sjednicama je doneseno niz odluka koje nikada nisu došle u pismenu formu”, navodi se u saopćenju.

  Hrvatski predstavnici, koji nisu dolazili redovno na sjednice i zbog kojih nekoliko puta nije bilo kvoruma, naveli su neke od odluka koje su po njima sporne.

  “UO RS BIH je na sjednici 22.12.2018. jednoglasno (sa 10 prisutnih članova) donio odluku o startu Premijer B lige za muškarce od sezone 2019/20. Ni 24 sata nakon toga isti članovi koji su predložili i glasali za takvu odluku su u medijima, a kasnije i na sjednicama UORS BiH osporili da je odluka donijeta i ona nije ni objavljena. UO RS BiH je na sjednici na Rostovu 20.05.2019. donio oduku o raspisivanju javnog konkursa za mjesto generalnog sekretara. Na istoj sjednici je odbijen prijedlog da član UO RS BiH može obnavljati tu funkciju, jer je to protivzakonito. Konkurs je raspisan i stigle su tri prijave. Nikada UO RS BiH nije razmatrao prijave. Suprotno odluci, potpisan je ugovor o obavljanju dužnosti v.d. sekretara na neodređeno vrijeme sa članom UO, uz naknadu od 2.000 KM, što je primjer kršenja dogovora”, dodano je u saopćenju.

  Saopćenje su potpisali Slobodan Zadro, Nevenko Herceg, Zoran Trlin i David Grbavac.

  (RADIOSARAJEVO)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO