Državljanin Srbije uhićen zbog krijumčarenja migranata preko rijeke Drine

Granična policija Bosne i Hercegovine noćas je spriječila krijumčarenje pet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH, koje su čamcem preko rijeke Drine pokušale prevesti dvije osobe iz Srbije, od kojih je jedna uhićena

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši policijske službenike jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok je druga brzom intervencijom policijskih službenika uhvaćena u rijeci Drini.

Riječ je o I. P. (1960.), državljaninu Republike Srbije, koji je uhićen prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s policijskim službenicima izjavili su da dolaze iz Maroka. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju, priopćeno je.

Dan ranije, 28. svibnja, službenici JGP Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Republiku Hrvatsku. Ilegalni migranti otkriveni su prilikom granične kontrole Golfa, bh. registraskih oznaka, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Vozilom je upravljao bh. državljanin E.B. (1978.) protiv kojeg će Tužiteljstvu BiH biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a nad stranim državljanima, koji su izjavili da dolaze iz Sirije, rad će nastaviti pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU