Državnici položili cvijeće kod Vječne vatre i Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva

Na mezarju Kovači jutros je položeno cvijeće za poginule borce i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Polaganju su prisustvovali brojni predstavnici svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, uz čestitke građanima za Dan nezavisnosti BiH, novinarima je kazao da se snage koje pridaju odgovarajući značaj ovom velikom prazniku države neće umoriti nikad u obavezi njegovog obilježavanja za razliku od politika koje, osim što obezvređuju taj praznik, šalju štetne poruke na račun državnog i teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je uvjeren, kaže, da većina građana BiH bilo koje nacionalnosti vole domovinu Bosnu i Hercegovinu, a povodom turbulentne političke situacije u zemlji i retrogradnih poruka, poručuje da su to procesi iz kojih će Bosna i Hercegovina izaći snažna kao što organizam prođe kroz groznicu pa ozdravi.

Smatra da se sužava prostor za djelovanje retrogradnih snaga i zaključuje: „Oni će se umoriti, mi nećemo“.

Delegacije su potom položile cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tokom proteklog rata od 1992-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

Na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada prisutni su bili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Cvijeće će također položeno kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, na gradska groblja te na spomen-park Vraca.
U Sarajevu je za večeras najavljena akademija u Vijećnici povodom velikog praznika Bosne i Hercegovine, Dana nezavisnosti.

radiosarajevo

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU