Dvije oružane pljačke u Sarajevu, opljačkana prodavnica i benzinska pumpa

U Sarajevu su se juče desile dvije oružane pljačke. Opljačkana su prodavnica i benzinska pumpa

U 17.50, policija je obaviještena da je u ulici Jovana Bijelića, opština Centar, počinjeno razbojništvo nad uposlenicama u prodavnici.

Tom prilikom je nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca te se udaljilo u nepoznatom pravcu, prenosi Klix.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

Osim toga, u 04.30 policija je obaviještena da je u ulici Safeta Zajke, opština Novi Grad, počinjeno razbojništvo nad uposlenicima na benzinskoj pumpi Sarajevo.

Tom prilikom je nepoznata osoba uz prijetnju oštrim predmetom otuđilo određenu sumu novca i cigareta, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O tome je, takođe, obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU