Dvojica članova “Hordi zla” predati Tužilaštvu KS, odluka o njihovoj daljoj sudbini u naredna 24 sata

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo danas su predata dvojica momaka koja su jučer u podnevnim stavima uhapšena na Grbavici. Riječ je o navijačima FK Sarajevo i članovima grupe Horde zla.

Kako je rečeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, B.H., rođen 2001. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oni će u nadležnosti Tužilaštva KS biti naredna 24 sata nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora ili mjera zabrane.

Pošto su jučer uhapšene i još četiri osobe, oni će biti pušteni na slobodu.

Podsjetit ćemo, jučer su uhapšeni i A.B., rođen 1991. godine u Sarajevu, A.Ć., rođen 1991. godine u Sarajevu, N.B., rođen 1999. godine u Bugojnu i Dž.Dž., rođen 1995. godine u Tuzli, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu.

Svi oni se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena. Putnička motorna vozila “Peugeot” i “Renault Megane” kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Zbog ovog incidenta, gostujućim navijačima je juler bio zabranjen dolazak na stadion Grbavica i prisustvo na gradskom derbiju u kojem je FK Željezničar trijumfovao rezultatom 3:0.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU