DŽEF BEZOS SE NE ŠALI KADA JE NOVAC U PITANJU Amazon tužio 10.000 administratora na Facebooku zbog samo jednog razloga

Amazon tuži više od 10.000 administratora Facebook grupa zbog lažnih recenzija za koje div e-trgovine kaže da su napisane u zamjenu za novac ili besplatne proizvode.

– Grupe na Facebooku su postavljene kako bi regrutovale ljude „spremne objavljivati ​​podsticajne i obmanjujuće recenzije u marketima u Americi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i Japanu – rekao je Amazon.

Oni koji stoje iza takvih grupa traže lažne recenzije za stotine proizvoda dostupnih za prodaju na Amazonu, uključujući stereo uređaje za automobile i stative za kamere, saopštila je kompanija.

Amazon je rekao da je jedna od Facebook grupa na koju cilja, pod nazivom „Amazon Product Review“, imala više od 43.000 članova.

Grupu je ove godine uklonila kompanija društvenih medija, rekao je Amazon, ali je uspjela izbjeći otkrivanje platforme „mijenjajući slova u frazama koje bi mogle uključiti Facebookove alarme“.

Amazon ima više od 12.000 zaposlenika širom svijeta posvećenih zaštiti svojih marketa od prevara i zloupotrebe, uključujući lažne recenzije, prenosi „ITV“.

BONUS VIDEO:

DŽEF BEZOS SE NE ŠALI KADA JE NOVAC U PITANJU Amazon tužio 10.000 administratora na Facebooku zbog samo jednog razloga appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU