31.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Džekin dres prodat je za 1.150 KM, Pjanićev za 1.360,

  Bosanci i Hercegovci još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Na sinoćnjoj donatorskoj večeri Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“ i “Rotary Cluba Sarajevo Delta International“ na Ilidži okupio se veliki broj građana.

  Naša budućnost

  Prisustvovali su ljekari, djeca koja su pobijedila ovu bolest, ličnosti iz privrednog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života BiH i mnogi drugi prijatelji.

  Kako nam je rekao direktor Udruženja Fikret Kubat, cilj donatorske večeri bio je sakupiti potrebna sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata vrijednog 65.000 KM za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Sakupljeno je 2.000 više.

  – Aparat je mobilan pa će služiti i za liječenje i ostale djece. Svi smo svjedoci da moramo voditi više računa i dati im više prava. Mislim i na zdravu i bolesnu djecu jer su ona naša budućnost. Ponosni smo na sve ljude koji su učestvovali – rekao je Kubat.
  Vaučeri i slike

  Na aukciji su se našli dresovi poznatih sportista i timova, vaučeri, slike…

  Džekin dres prodat je za 1.150 KM, Pjanićev za 1.360, Teletovićev za 1.000, dres Marice Gajić za 350, a Sarajeva za 650 KM. Za sprinterice Amela Tuke dobiveno je 1.100, a za loptu Nogometnog saveza 750 KM. Slika Mersad Berbera na aukciji je prodata za 2.600 KM.

  Cilj donatorske večeri jeste skupiti potrebna sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata (vrijednosti 65.000 KM) za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero, KCUS.

  Rotary Club Sarajevo Delta Inaternational aktivno djeluje u Sarajevu već 15 godina i zajedno sa partner klubovima, u gradu i širom Bosne i Hercegovine, nastoji pomoći zadovoljavanju potreba društvenih zajednica, istovremeno šireći duh međunarodnog Rotary Cluba.

  Međunarodni dan djeteta Udruženje Srce za djecu obilježava zajedno sa Rotary Club Sarajevo Delta International, jer djeci je bitan svaki glas više koji će govoriti za njih, govoriti o njihovim pravima i animirati društvenu zajednicu da bude uz njih, da ima pomaže u ostvarivanju njihovih ciljeva te koja će ih potaknuti da grade bolju budućnost prenosi klix.

  Rotary Club Sarajevo Delta International i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka su se sa zadovoljstvom ujedinili u jedinstvenoj misiji pomoći i podrške djeci oboljeloj od raka koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru.

  Često koristimo slogan “Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet”, jer čvrsto vjerujemo u njega i želimo zajedno da učinimo dobro za djecu kojima je to potrebno. Isto tako vjerujemo da ćemo kupovinom pokretnog ultrazvučnog aparata uveliko olakšati sam proces liječenja za najhrabrije mališane i pomoći im da što lakše prođu kroz tretman do konačnog ozdravljenja, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU