1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Džumbus festival: DiDžejing i Džemming open-air koncert u Tuzli

  Ove godine, skupina mladih muzičara uključenih u Džumbus festival (www.fb.com/dzumbusfestival), osmislila je Unplugged Sound projekat kojim žele pomoći mlađim, neafirmisanim kolegama da nauče nešto novo, pređu sa “kućnih” na javne nastupe i pokažu svoje umijeće/rad publici koja je željna live Unplugged i Plugged performansa.

  U tu svrhu je tokom ove sedmice održana dvodnevna radionica na lokaciji BRDO Coworking prostora (www.fb.com/BrdoCowork) gdje su se prisutni polaznici/ce educirali i uputili u Osnove teorije muzike; Muzičke vještine i tehnike; Pristup učenju srodnih i stranih instrumenata; Disciplina vježbanja i Rukovanje muzičkom opremom i Otklanjanje tegoba javnog nastupa. Nakon radionica, svi polaznici/ce, a i posjetioci/gosti muzičari/ke, su pozvani da u subotu,17.8.2019. od 20 sati učestvuju u tradicionalnom Džemming open-air koncertu (http://bit.ly/UnplDzem) na bini Džumbus Festivala u Zlatarskoj ulici . Sasvim opušteno, bez straha i treme, solo ili zajedno sa drugim muzičarima, mlađim i starijim, u jednoj unplugged/plugged džemming atmosferi svi prisutni će biti dio večeri koja će se dugo pamtiti.

  - Oglašavanje -

  No, dan prije toga održava se i 8. DiDžejing događaj (http://bit.ly/BMDdz8) gdje Tuzla Live udruženje (www.fb.com/tuzlalive)   predstavlja mlade snage tuzlanske elektronske scene. Pored BYÖK.a i Makkay.a, koji su se već predstavili publici ove godine, želimo predstaviti novo ime – DJ DANKESHNtj. Danisa Jovanovića. On je jedan od najmlađih didžejeva u BiH i krenuo je iz Stereo Sektor ekipe čiji je aktivni član. Preferira svirati techno i tech house, a polako ulazi i u producentske vode.

  www.fb.com/dankeshnofficial/
  www.instagram.com/dankeshn/

  Ovaj trojac će u petak, 16.8.2019. u Zlatarskoj ulici od 20h predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Techno i Trance elektronske muzike, a svi ste pozvani na ovu odličnu zabavu na otvorenom u centru grada!

  (svi Džumbus Festival dogadaji su na otvorenom i nema naplacivanja ulaznica) #DzumbusFestival #TuzlaLive #Tuzla #acousticmusic #unplugged #jamming #livemusic #concert #rockmusic #rockandroll #rocknroll http://bit.ly/UnplDzem #trancemusic #technomusic #dnb #drumandbass http://bit.ly/BMDdz8.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO