Eksum iskren: Zahvaljujući Partizanu vratio sam se u NBA!

Danteu Exumi predviđali su sjajnu NBA karijeru i kao high pick na draftu došao je u najjaču ligu svijeta.

Ipka, ozljede su ga spriječile da pokaže što može pa je otišao u Europu. Prva stanica bila je Barcelona s kojom je F4 igrao u Beogradu.

Barca je bila dobar klub za mene, ali vrijeme u Partizanu mi je bilo bolje. Kad sam stigao u Barcelonu, bilo je to usred sezone. Pokušavao sam se pronaći, imao sam ugovor na probu… U prvom tjednu sam odmah debitirao protiv Real Madrida. Puno mi se toga dogodilo u prva tri dana. Pokušavao sam se uklopiti u tim i pronaći svoju ulogu. Bili su zajedno od predsezone, a neki su u tom trenutku bili zajedno dvije-tri godinerekao je Exum za Sporting News.

Ističe da je prelazak u Partizan sve promijenio.

Prelazak u Partizan omogućio mi je da odigram cijelu sezonu, da pokažem tko sam i što sam. Želim da se zahvalim Partizanu, zbog njih sam se vratio u NBA ligui.

Prije dolaska Željku Obradoviću najbolje preporuke dobio je od bivših igrača najtrofejnijeg europskog izbornika.

Čuo sam puno o Željku prije nego sam došao. Svi su pričali o njemu, kao na primjer Ekpe Judo koji mi je rekao da je odličan trener i da jako dobro razumije igru. To je veliki razlog zašto toliko stvari radi na pravi način, kada nam govori što da radimo. Imao je velika očekivanja od igrača, da se svi pokažu. Tako je bilo i s navijačima Partizana. Htjeli su nas vidjeti 100 posto svake večeri. To je i Željkova mantra.

S Obradovićem je ponovno počeo igrati playmakera i preuzimati odgovornost.

Veliko pitanje kada sam dolazio u Europu bilo je mogu li igrati playmakera. Željko je istrenirao mnoge sjajne playmakere i nije netko tko te samo ubacuje na teren, daje ti loptu u ruke i govori ti da budeš vođa. Želi se uvjeriti da ti to možeš. Želio je da preuzmem više odgovornosti. Tu sam možda najviše izrastao kao igrač. I ne samo kao igrač, nego i kao osoba. Znajući da mogu postati lider, biti playmakerExum je završio.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU