12.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke/ Uticaj organizacijske kulture na komunikaciju i krizno komuniciranje

Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke je na nedavno održanoj konferenciji PR Days Mostariensis prezentirao zapažanja o uticaju organizacijske kulture kompanije na komunikaciju, sa posebnim osvrtom na krizno komuniciranje.

U prezentaciji je predstavljena organizacijska kultura Addiko banke, koja počiva na tri osnovne vrijednosti: fokusiranost na bitno, efikasnost i jednostavna komunikacija, te njena praktična implementacija u segmentu interne i eksterne komunikaicje kompanije.

“Addiko organizacijska kultura i vrijednosti na kojima ona počiva donijele su snažnu promjenu u korproativnom životu Addiko banke. Ono što je posebno bitno naglasiti je da zaposlenici istinski žive ove vrijednosti u praksi, osjećaju ih svojima i ponašaju se u skladu sa tom kulturom”, istakao je Jildizlar i ocjenio ovo kao veliki uspjeh obzirom na relativno kratak period transformacije poslovanja banke, uključujući i promjenu organizacijske kulture i ključnih vrijednosti.

PR Days Mostariensis je međunarodna znanstveno – stručna konferencija s područja odnosa sjavnošću, integrirane komunikacije i medija u organizaciji Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koja se održava treći tjedan u 11. mjesecu svake godine. Ciljevi PR Daysa Mostariensis su prezentirati, promovirati te analizirati i istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara spodručja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, otvoriti dijalog i raspravu snaglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama.

  KULT na Međunarodni dan mladih izdvojio oko 80.000 KM za mlade

 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU