6 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  Najveći poslovni skup bh. dijaspore ‘BHdiaFor’ 31. jula u Bihaću

  ()

  Šesti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore „BHdiaFor“ 2019 bit će održan 31. jula u Bihaću.

  Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u BiH, a ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa dijasporom iz sjeverozapadne BiH, te prezentacija sjeverozapadne BiH kao atraktivne investicijske destinacije.

  BHdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Organizator je Biznis centar bh. dijaspore (Diaspora Business Center), koji čini dio Grupacije Naša perspektiva“, suorganizator je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, a aktivnost je podržana kroz USAID Projekt “Diaspora Invest”.

  Forum nudi jedinstvenu priliku domaćim privrednicima i svim zainteresiranima da se susretnu sa najuspješnijim privrednicima bh. porijekla koji svoje trenutno prebivalište imaju van BiH. Također, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja.

  Na skupu će biti predstavljeni brojni investicioni projekti, primjeri dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, kao i iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama, najavljeno je iz Privredne komore USK.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO