ChatBot

Šesti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore „BHdiaFor“ 2019 bit će održan 31. jula u Bihaću.

Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u BiH, a ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa dijasporom iz sjeverozapadne BiH, te prezentacija sjeverozapadne BiH kao atraktivne investicijske destinacije.

BHdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Organizator je Biznis centar bh. dijaspore (Diaspora Business Center), koji čini dio Grupacije Naša perspektiva“, suorganizator je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, a aktivnost je podržana kroz USAID Projekt “Diaspora Invest”.

Forum nudi jedinstvenu priliku domaćim privrednicima i svim zainteresiranima da se susretnu sa najuspješnijim privrednicima bh. porijekla koji svoje trenutno prebivalište imaju van BiH. Također, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja.

Na skupu će biti predstavljeni brojni investicioni projekti, primjeri dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, kao i iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama, najavljeno je iz Privredne komore USK.

(FENA) E.F.


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o