Epidemija koronavirusa izbila u domu za starije u Washingtonu?

Zdravstveni djelatnici države Washington istražuju moguće izbijanje zaraze koronavirusom u domu za starije i nemoćne u Kirklandu, sjeveroistočno od Seattlea, gdje su dvije testirane osobe pozitivne na virus.

Pozitivne na koronavirus su 50-godišnja zdravstvena djelatnica doma koja nije putovala izvan SAD-a, a trenutno se nalazi u lokalnoj bolnici u zadovoljavajućem stanju, te žena u 70-im godinama koja je hospitalizirana u ozbiljnom stanju.

Također, još je nekoliko osoba povezanih s ovim domom za starije i nemoćne u Kirklandu oboljelo s problemima s disanjem ili upalom pluća te nadležni istražuju situaciju kao slučaj izbijanja zaraze.

One of our residents and one of our associates are currently receiving treatment in local hospitals for coronavirus…

Posted by Life Care Center of Kirkland on Subota, 29. Februar 2020.

Smrtni slučaj nema veze s domom

Dr. Jeffrey Duchin, nadležan za zdravstvo na tom području, kazao je da su u procesu suradnje s domom, uz podršku Centra za kontrolu bolesti i prevenciju, kako prenosi CNN. Kazao je da su u postupku pružanja pomoći ustanovi kako bi zbrinuli zaražene pacijente, zaštitili nezaražene i pružili kontrolu zaraze.

Jučer je objavljen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u SAD-u, a ta osoba, koja je preminula u državi Washington, nije povezana s izbijanjem zaraze u domu u Kirklandu. 

Trenutno u SAD-u ima 71 potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom, uključujući 44 osobe s kruzera Diamond Princess, tri osobe koje su se vratile iz Kine i 24 slučaja koja su zaražena u SAD-u.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU