Erdogan u dvodnevnoj posjeti Srbiji

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, a njega je na aerodromu “Nikola Tesla” u utorak večer dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija i sastankom s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, predviđen je i plenarni sastanak dva izaslanstva.

Očekuje se da će biti potpisan i sporazum na osnovu kojeg će državljani Srbije u Tursku moći da uđu samo uz osobnu kartu, čime bi Srbija bila jedna od pet država, odnosno šest jurisdikcija, s kojima ta zemlja ima takav režim kretanja, prenose srbijanski mediji.

Najavljen je i Srpsko-turski biznis forum, a o dobrim, ekonomskim odnosima ove dvije zemlje govori podatak da je obim srbijanske trgovinske razmjene dostigao blizu dvije milijarde dolara godišnje s tendencijom povećanja.

Prema posljednjim dostupnim podacima Gospodarske komore Srbije, u zemlji posluje oko 1.300 poduzeća s turskim kapitalom u tekstilnom, automobilskom, građevinskom i mašinskom sektoru, te u bankarstvu i turizmu.

(FENA) M. K.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU