‘EXPRESS’ NA PROMOCIJI BRANE LIKIĆA U BEOGRADU: Ja ne mrzim susjede

Kompozitor, producent i izvođač Brano Likić, ovih dana boravio je u Beogradu. Mnogi ga znaju kao vođu sarajevske grupe “Rezonansa“ koja je, sa Jadrankom Stojaković, predvodila akustičarsku scenu grada na Miljacki od prve polovine 1970-ih.

brano s dejanom cukićem

Likić već duže vrijeme živi u inostranstvu, na više destinacija, ima 69 godina i još uvijek je vrlo aktivan. Dolazi u Zagreb, Sarajevo, a najčešće u Ljubinje, odakle je porijeklom. Ovih dana bio je u Novom Sadu i Beogradu. U Novom Sadu je održao uspješan koncert, uz gitaru, u „Prometejevoj“ knjižari, dok je u Beogradu u prodavnici Jugoton-Croatia records promovisao tri albuma.

petar peca popović govorio na promociji
petar peca popović govorio na promociji

Jedan je sa novim pjesmama posvećen najboljim bosanskohercegovačkim fudbalerima, a drugi je CD „Jazz Postcard“ sa obradama džez standarda i na kome su uz njega potpisani i Gojković, Lang, Terzić, Đakonovski. Tu je još i dvostruki CD „Gold Collection“ sa odabranih 20 kompozicija nastalih u prvom djelu njegove karijere i 20 koje je snimio u novije vrijeme.

‘express’ na promociji brane likića u beogradu: ja ne mrzim susjede
‘express’ na promociji brane likića u beogradu: ja ne mrzim susjede

-U januaru bi trebao izaći moj sljedeći album, a pripremili smo, poslije 40 godina, i album Rezonanse. Uglavnom smo ga završili i ima 20 pjesama, 10 pjesama koje stare, obrađene, i 10 novih pjesma za koje je Seka (Branina sestra, član Rezonanse od samog početka, op.aut.) uglavnom uradila tekstove i mislim da su to pametne pjesme i ženske, u nekom smislu oslobađanja žene u ovom svijetu, koji je takav kakav je, i koji pojedincu ugrožava slobode, a da ne govorimo o politici koja je nikakva. Zato se mi moramo izboriti za individuu, za ono što je rekao Džon Lenon da je Bog u svakom od nas, to je suština cijele priče. Ili što je još rekao u jednom intervju: ’Možda je danas moderno mrziti susjede, ali ja ih ne mrzim’. Eto, to je moja filozofija i ja ću istrajati u tome – rekao je Brano za “Express”.

Slavica Danilović

The post ‘EXPRESS’ NA PROMOCIJI BRANE LIKIĆA U BEOGRADU: Ja ne mrzim susjede appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU