‘EXPRESS’ NA VEČERI S BAJAGOM: Druženje do kasno u noć

U organizaciji koncertne agencije Dragana Vasiljevića u njemačkom gradu Neu Isenburg u blizini Frankfurta, a u dvorani koja prima 1.500 posjetilaca organiziran je koncert legendarne grupe Bajaga i Instruktori.

Bajaga i njegov sastav došli su dan ranije u Frankfurt, a noć pred koncert proveli su uz večeru i druženje sa dragim ljudima u jednom restoranu koji se nalazi u samom centru grada. Bajagu je na aerodromu dočekao njegov prijatelj iz mladih dana Dalibor Jurkić iz Livna, a nekadašnji pjevač i maneken, a danas počasni konzul BiH za Gvineju.

bajaga i dalibor

-Moj prvi susret sa Bajagom bio je u hotelu „Interkontinental“ u Zagrebu, kada je on imao promociju njihovog albuma „Plavi safir“. Od tada pa do danas ostali smo u jako dobrim prijateljskim odnosima, ne viđamo se često, ali večeri poput ove su nam jako drage, pa druženje potraje do kasnih večernji sati – rekao nam je Jurkić.

S Bajagom smo uradili i intervju razgovarali o svemu, što ćete čitati u narednim danima. Zbog čega s netrpljenjem očekuje novi album Mik Džegera i Rolingstonsa, o poređenju njega i Zdravka Čolića, šta misli o medijima, slavi, popularnosti i koliko još dugo namjerava da bude dio regionalne pop rock scene… samo su neki detalji koje nam je otkrio.

‘express’ na večeri s bajagom: druženje do kasno u noć
‘express’ na večeri s bajagom: druženje do kasno u noć

Bajaginom koncertu prisustvovalo je više od 1500 ljudi, a između ostalih, tu su bili doktori Edvin Destanović i Damir Smajlović, inženjer Kenan Kovačević, a odlično mjesto u dvorani obezbijedio im je domaćim koncerta Dragan Vasiljević.

‘express’ na večeri s bajagom: druženje do kasno u noć
‘express’ na večeri s bajagom: druženje do kasno u noć

Bato Šišić

The post ‘EXPRESS’ NA VEČERI S BAJAGOM: Druženje do kasno u noć appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU