Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Facebook objavio: Dolaze nove promjene na našim news feedovima

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kao dio plana da optimiziraju “kvalitet vremena” koje provodimo na Facebooku, iz kompanije je saopćeno da će prioritet objava koje vidimo imati postovi ljudi s kojima imamo bliske veze.

Također, iz Facebooka su saopćili da će na news feedu objavljivati linkove koje smatramo da su najkvalitetniji.

“Dva nova ažuriranja će pomoći algoritmu da još bolje skroji news feed koji će najviše odgovarati vašem životu”, tvrde iz Facebooka u blogu koji je objavljen danas. “No, ovo ne znači da će na vašem news feedu biti samo postovi određenih osoba ili da ćete vidjeti više objava prijatelja, nego će samo u vrhu news feeda biti postovi osoba s kojima ste bliski.”
Facebook već i sprovodi anketu među korisnicima – koji im se sadržaj sviđa i s kojim prijateljima s bliski.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

“Ovaj, direktni feedback nam pomaže da bolje predvidimo s kojim ste ljudima u bliskim odnosima”, navode iz Facebooka.

Facebook će pratiti s kojim ste prijateljima često tagovani na fotkama i s kojima imate najveću interakciju na ovoj društvenoj mreži. Također, algoritam će se stalno ažurirati u skladu s vašim aktivnostima, kako bi pratio promjene u vašem životu:

“Znamo da neko s kim ste sada bliski ne mora ostati tako važan u vašem životu u mjesecima i godinama koje dolaze. Također ćemo nastaviti anketirati korisnike.”

Iz Facebooka su dodali da će prioritet davati linkovima s vijestima koje korisnika najviše zanimaju, a ovo će bazirati na više faktora – od toga ko je objavio link, do toga kakav engagement (lajkovi, komentar i sl.) ima.

radiosarajevo.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas