20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Fakultet političkih nauka u Sarajevu uveo novi nastavni predmet o djelovanju biblioteka

Uvod u mediologiju, tačnije mediologija općenito, u zonu svog interesovanja i istraživanja obuhvata i biblioteke – njihov nastanak, djelovanje, specifičnosti u radu, izmjene koje nastaju usljed novih medija i tehnologija i sl.

U sklopu nastave i vježbi iz predmeta Uvod u mediologiju ovog četvrtka asistentica Enita Kapo-Čustović je s grupom studenata prve godine drugog ciklusa posjetila Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u BiH, a o potrebi nastanka, radu i specifičnostima djelovanja i značaju ove biblioteke studentima je detaljno predavanje održao direktor ove biblioteke Sakib Pleh.

Kod asistentice, a i studenata, ova posjeta je pobudila interesovanje za učešće u čitanju i snimanju djela, što bi dugoročno moglo rezultirati obostranim zadovoljstvom prenosi klix.

Učenici, članovi sekcije Klub čitalaca OŠ “Isak Samokovlija” uzrasne dobi četvrtog i petog razreda također su posjetili ovu instituciju, učili Brajevo pismo i snimili fonotest kako bi u narednoj godini dali svoj doprinos projektu “Djeca čitaju djeci” kao što su to isto uradili njihovi drugari u prošloj školskoj godini pročitavši knjigu “Olovka pustolovka” autora Šime Ešića.

Iz Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH se zahvaljuju OŠ “Isak Samokovlija” na čelu s direktoricom Nevzetom Doljančić i voditeljicama projekta, profesoricama razredne nastave Nađi Šteti i Ajki Karić.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU