6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Farmeri najavili blokadu saobraćajnica i zgrade Vlade FBiH svojim stadima

  ()

  Članovi Saveza farmera ovčara FBiH “Pramenka” zaprijetili su da će, ukoliko im obećani poticaji ne budu isplaćeni, svojim stadima blokirati glavne saobraćajnice i zgradu Vlade FBiH i resornog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  “Nakon više sastanaka s ministrom Šemsudinom Dedićem obećano nam je da će biti isplaćeni poticaji za ovčarsku proizvodnju za 2018. godinu. Kako to do danas nije napravljeno, ovom prilikom vas informišemo da smo dali rok od sedam dana za njihovu isplatu”, navode iz Saveza.

  Ukoliko im poticaji ne budu isplaćeni do 17. jula 2019. godine, spremni su sa svojim stadima krenuti u blokadu, piše klix.ba

  “Ovo nije prva godina da ovčarima kasni isplata koja je sramotno niska u odnosu na ostale grane poljoprivredne proizvodnje, već to kontinuirano traje posljednjih 10 godina, što je rezultiralo masovnom prodajom stada i odlaskom iz zemlje, a što se lako može provjeriti na u bilo kojoj općini u Federaciji”, istaknuto je u saopćenju Saveza farmera ovčara FBiH koje potpisuje predsjednik Nusret Avdibegović.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO