Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Federalni zavod objavio javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja (VIDEO)

Federalni Zavod zapošljavanje objavio je prvi ovogodišnji Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja. Ovaj poziv, namijenjen poslodavcima, ostaje otvoren tri dana

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Onima koji budu ispunjavali uslove Zavod za zapošljavanje FBiH će sufinansirati doprinose za zaposlene radnike.

Poziv za sufinansiranje samozapošljavanja bit će objavljen u srijedu, a bit će realizovan u saradnji s kantonalnim službama za zapošljavanje.

  • Radi o programima namijenjenim poslodavcima. Prije je bila praksa da se objavljuju istovremeno, ali danas to nije bilo tako. Poziv za sufinansiranje samozapošljavanja bit će objavljen u srijedu – kazala je Amela Makul, stručna saradnica za informisanje Javne ustanove Služba za zapošljavanje TK.

Nezaposlene osobe s evidencije nezaposlenih koje žele pokrenuti samostalnu djelatnost moći će da se prijave 17. 18. i 19. marta. Ove godine TK će dobiti duplo manje novca za zapošljavanje nego ranije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Makul navodi da je za 2021. za TK namijenjeno sedam miliona KM, od čega za sufinansiranje zapošljavanja 4,5 miliona i oko 2,35 miliona za samozapošljavanje.

Na raspolaganju je više programa podrške samozapošljavanju, kao poduzetništvo za sve, poduzetništvo za žene, za demobilisane borce i za mlade. U januaru prošle godine na evidenciji Službe za zapošljavanje TK bilo je oko 74.500 nezaposlenih, u januaru 2021 više od 77.000 nezaposlenih, dok je u februaru evidentirano nešto manje nezaposlenih, ukupno 76.150.

Najveća nezaposlenost evidentirana je u augustu prošle godine kada je bilo 80.000 nezaposlenih.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas