10 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Apel građanima da ne prave selfije u tunelima Srbije

 “Koridori Srbije” apeliraju na građane da se ne zaustavljaju u tunelima na novootvorenoj dionici južnog kraka Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri i da ne prave selfije, jer time ugrožavaju svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Od kada je minulog vikenda otvorena dionica kroz Grdelicu, pojedini vozači kršeći prometne  propise zaustavljaju svoja vozila u tunelima, što automatski aktivira alarme u operativno-tehničkom centru, zbog čega posebne ekipe izlaze na teren kako bi pomogle vozaču, koji se, međutim, zaustavio da fotografira tunel, put…

“Nije dozvoljeno zaustavljanje vozila jer to automatski aktivira alarme u tehničko-operativnom centru, a samim tim posada kreće da pomogne vozaču koji se zaustavio u niši za havarisana vozila”, kazao je Tanjugu direktor sektora za izgradnju u “Koridorima” Aleksandar Senić.

Apelirao je na vozače da poštuju prometne propise i naveo da se vozila mogu zaustaviti u tunelu za na to predviđenom mestu jedino ako imaju ozbiljan tehnički problem, odnosno, ako dođe do kvara.

“Ako se ispostavi da se zaustavio da bi slikao selfi, onda je to veliki problem za sigurnost ljudi, posade iz tehničkog centra, kao i za druge sudionike u prometu”, upozorava Senić.

(FENA) C.K.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima