5 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Babić: Donijeti zakon o porijeklu imovine javnih funkcionera u ZDK-u

Grad Visoko i gradonačelnica Visokog Amra Babić od Vlade Zeničko-dobojskog kantona očekuju da  pokrene aktivnosti donošenja zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini javnih funkcionera u interesu javnosti i vraćanja povjerenja građana u institucije vlasti.

Kako je saopćeno iz Grada Visoko, gradonačelnica Babić je na sjednici Općinskog vijeća Visoko 26. aprila ove godine uputila  inicijativu kantonalnoj vladi i Skupštini ZDK-a za donošenje zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini javnih funkcionera.

Inicijativa za donošenje ovog zakona se, navodi se u saopćenju, odnosila na zastupnike u Skupštini ZDK, općinske načelnike, vijećnike svih općinskih vijeća, premijere i ministre u Vladi ZDK, direktore i zamjenike direktora agencija, fondova, zavoda, javnih preduzeća, javnih ustanova i institucija, članova skupština, upravnih i nadzornih odbora, savjetnika i bliskih srodnika svih navedenih u ZDK-u, a zakon bi se primjenjivao na sve nosioce ovih funkcija od osnivanja spomenutih institucija do danas, bez mogućnosti zastare.

-Posljednjih dvadeset godina postojeće stranke su se smjenjivale na vlasti, kroz zakonodavnu i izvršnu vlast prošao je veliki broj političara, te uprkos stalnim zahtjevima javnosti za donošenjem zakona o porijeklu imovine, to se nije desilo – kaže se u saopćenju Grada Visoko.

  PONOS BIH/ Bahrudin Trbalić, od MIT-a do doktorata na Stanford Univerzitetu

(FENA) L.A.


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU