Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Vozači se na svim putnim pravcima pozivaju na opreznu vožnju prilagođenu uvjetima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tokom dana izvode se radovi na mostu kod restorana Bagrem, dok su u noćnim satima aktuelni radovi u tunelu Jelašje. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU