Povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila

Povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozači teretnih vozila, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, trebaju nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), zbog čega se kroz tunel ide jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Naizmjenično-jednom trakom saobraća se i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu(M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim radovima, a izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Vozačima se savjetuje da se na vrijeme informišu o stanju na graničnim prijelazima, kako bi izbjegli duga zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J.Č.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU