9 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 rujna, 2021

Bosnia UK Network: Komemoracija povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici

Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, BH UK Network te njegova članica Bosanskohercegovačka asocijacija Koventri u, suradnji s dobrotvornom organizacijom “Remembering Srebrenica” i Općinom Koventri, organiziraju komemoraciju drugu godinu zaredom.

Organizator se nada da će to postati tradicionalna aktivnosti općine Koventri.

U saopćenju Bosnia UK Network se navodi da tema za 2019. „Premošćavanje podjele: suočavanje s mržnjom“ nastoji inspirirati ljude da se suprostave onima koji žele podijeliti zajednice, slaviti one koji grade mostove između zajednica i mijenjaju stavove i ponašanja u drugima da izađu i grade vlastite mostove.

Dodaje se kako je ova tema izabrana jer „nikada nije bilo toliko važno da se ljudi osnaže kako bi se suprostavili mržnji u svojim zajednicama i da grade mostove koji pomažu u stvaranju jačeg, boljeg i kohezivnijeg društva“.

Program će sadržavati svjedočenja preživjelih zajedno s dječjim razmišljanjima o suprotstavljanju mržnji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti važnoj večeri sjećanja, inspiracije i jedinstva – saopćeno je iz Bosnia UK Network.

(FENA) M.B.


2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima