Bukvarević: Branioci Bosne i Hercegovine su nastavili put borbe protiv fašizma

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je povodom 9. maja, Dana zlatnih ljiljana, Dana logoraša u BiH, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom uputio čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine, borcima iz narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. godine i odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine.

– Ovaj datum je objedinio obilježavanje pobjeda nad fašizmom, ali je isto tako i podsjetnik na strašnu torturu hiljada onih koji su prošli logore u protekloj agresiji i one koji su dali najveći doprinos u borbi za slobodu koju danas uživamo – kaže se u čestitki Bukvarevića.

Podsjetio je na hrabre borce dobitnike priznanja “Zlatni ljiljan”, kao i one koji su posthumno odlikovani tim priznanjem.

– U vrijeme kada desktruktivne sile pokušavaju iskriviti istinu o agresiji na našu državu, mi moramo biti jedinstveni i uporni. Istinu o agresiji i časnoj odbrani najhrabrijih sinova naše domovine moramo prenijeti na mlađe naraštaje uz poruku da se nikada i nikome više ne dogode rat, genocid i stradanja nevinih građana – istakao je Bukvarević.

U BiH, naglasio je, nema mjesta za nove podjele i oblike fašizma jer ova zemlja podjednako pripada svakom građaninu na njenoj teritoriji, te izrazio je nadu da će svi zajedno nastaviti zajedničku borbu i u miru za bolji status branilačke populacije u bh. društvu, saopćeno je iz kabineta ministra Bukvarevića.

(FENA) H.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU