-9.5 C
Sarajevo
Subota, 22 siječnja, 2022
Još

  Čavara: Što prije uspostaviti novi saziv Vijeća ministara i Vlade FBiH

  -

   Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Marinko Čavara neophodnim je nazvao potrebu da se što prije formira novi saziv Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH nakon prošlogodišnjih izbora da bi država mogla funkcionirati.

  Dodao je da je hitno pokrenuti sve nepotrebne zastoje na pridruživanju BiH međunarodnim organizacijama, prije svega, evropskim i euroatlantskim integracijama.

  Govoreći o Vladi Federacije, Čavara je kazao da se mogu ispuniti svi potpisani uvjeti stranačkih lidera potpisanih u Principima o formiranju vlasti na državnoj, ali i na federalnoj razini.

  Potvrdio je da su legitimnost kao temeljno demokratsko načelo prepoznala sva evropska tijela, posebno Evropski parlament kao i u posljednji izvještaj Evropske komisije.

  Čavara je dodao da se, nažalost, u većini prilika i kroz dnevnopolitičke razgovore može vidjeti da se to krivo tumači, odnosno u najmanju ruku neodgovorno tumači, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

  Vidljivo je, ističe, da Federaciji BiH i BiH treba osigurati bolji investicijski zamah, jačati ekonomiju, te osigurati što bolji život u BiH, te je podvukao da su potrebne nove smjernice buduće vlasti za razvoj BiH.

  – Moramo omogućili svima koji razmišljaju da odu bilo gdje iz BiH da ipak vide svoju budućnost i perspektivu ovdje – naglasio je Čavara te zaključio da je najbolje tražiti sva rješenja kroz razgovore, dijalog i međusobno uvažavanje.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO