Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Defile antifašista u Tuzli povodom Dana pobjede nad fašizmom (VIDEO)

Savez antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona i grada Tuzle, povodom 74. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, organizovao je defile antifašista od Trga slobode do Spomen-kompleksa Slana banja u Tuzli.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Brojne delegacije položile su cvijeće na spomenik na Trnovcu, Josipu Brozu Titu i biste narodnih heroja, spomenik partizanskim brigadama, zlatnim ljiljanima, poginulim braniteljima BiH i Tuzle 1992.-1995. i civilnim žrtvama.

– Bosna i Hercegovina je ponovo rođena ZAVNOBIH-om i AVNOJ-em, a antifašizmom odbranjena 1992-1995.godine. Antifašizam je jedino pravo sredstvo za odbranu suvereniteta i kontinuiteta državnosti BiH  – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Predsjednik SABNOAR-a grada Tuzla Muhamed Čaušević smatra da danas fašizam nije u opadanju, već je u ekspanziji i svi se tome moraju oduprijeti, podjednako kako se treba oduprijeti i nacionalizmu, koji je izvor fašizma.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Održana je i akademija na kojoj su dodijeljene tradicionalne nagrade SABNOR-a TK za najbolje tematske literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola. Upriličena je i gostujuća izložba Muzeja Istočne Bosne “Tuzla je odabrala antifašizam”.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

5 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
5 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas