-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Festival Fedra/ Banjalučani odigrali predstavu ‘Zakon za Gulivera’

  ()

  Predstava “Zakon za Gulivera“ DIS – Pozorišta mladih Banja Luka odigrana je sinoć u okviru trećeg dana 47. teatarskog festivala BiH “Fedra“ koji se održava u Bugojnu.

  Tekst i režiju za ovu predstavu koja “isijava mladalačkom vedrinom i energijom“ potpisuje Ognjen Bogdanović.

  -Bogdanović je svoj tekst zasnovao na knjizi ‘Guliverova putovanja’, približivši ga balkanskom području i vremenu u kojem živimo. Predstava je rađena za odraslu i svjesnu publiku, i igra se na jezicima liliputanskog naroda i jezicima naroda i narodnosti BiH – naglasili su iz banjalučkog pozorišta.

  Također, originalnim autorskim čitanjem poznatog djela, sarkazmom i glumački vještim načinom, predstava aktuelizira društvene teme, kritikujući odnose vlasti i naroda, pojedinca i društva.

  Bugojanska publika večeras će moći pogledati predstavu “F.K.P.“, koju će odigrati glumci Pozorišta Travnik, dok će u jutarnjim satima u pratećem dijelu programa, Dječije pozorište “Eko-art“ iz Bugojna odigrati predstavu “Žabac i stranac“.

  Festival će biti zatvoren 20. jula proglašenjem najuspješnijih pozorišnih ostvarenja, koje je u njegov takmičarski program uvrstio selektor Sead Đulić.

  (FENA) L.A.

   

   


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO