Fondacija ‘Izvor nade’ donirala informatičku oprema PŠ Kuprešani u Jajcu

Predstavnici Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” u Jajcu su uručili informatičku opremu Područnoj školi Kuprešani koja djeluje u sastavu Osnovne škole Jajce a koja bi trebala učenicima i nastavnicima olakšati izvođenje nastavnih procesa.

Škola, koju većinom čine djeca romske populacije, odabrana je s ciljem da se ovoj populaciji dodatno pomogne kako bi nastavu pohađala u savremenim uslovima školovanja.

Posjeta je bila rezultat ranije uspostavljene saradnje s predstavnicima škole, medžlisa i Općine Jajce.

To je treća aktivnost Fondacije u toku ove godine koja je provodena u PŠ Kuprešani, u saradnji s učiteljicom Rifetom Turanović, glavnim imamom MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžićem i načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Direktor Fondacije “Izvor nade” Tarik Agetović je kazao kako je “ovo nastavak saradnje koju Fondacija ostvaruje s Medžlisom IZ Jajce i Osnovnom školom Jajce, konkretnije Područnom školom Kuprešani”.

– Cijenimo želju i namjeru naših donatora da posredstvom Fondacije doprinesu boljem i kvalitetnijem obrazovanju djece u BiH. Oni su ovaj put posredstvom Fondacije donirali sedam računara, dva laptopa, dva projektora i dva projektorska platna. Želja je da potaknemo Rome i njihovu djecu da usmjere svoje naraštaje u pravcu obrazovanja jer jedino na taj način možemo očekivati njihovo aktivnije uključivanje u društvene tokove. Nadamo se da će ova oprema nastavnicima ove škole kao i njihovim učenicima olakšati svakodnevne poslove i nastavno gradivo te da će poboljšati kvalitet nastave i nastavnog procesa. Vjerujemo da ćemo pronaći načine i da u narednom periodu sarađujemo – kazao je Agetović.

Direktor OŠ Jajce Sakib Emušić zahvalio je predstavnicima Fondacije na njihovoj pomoći i podršci dok je predsjednik Medžlisa IZ Jajce Almir Kunić uručio poklon i izrazio zahvalnost za dosadašnju pomoć, te spremnost na buduću saradnju, saopćeno je iz Fondacije “Izvor nade”.

 


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU