6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Gradsko vijeće Zenice prekinulo rad, nije došlo do smjene predsjedavajućeg

Gradsko vijeće Zenice, nakon što izmijenjeni dnevni red nije dobio dovoljnu podršku vijećnika, prekinulo je 36. redovnu sjednicu na kojoj je trebalo doći i do smjene predsjedavajućeg Gorana Bulajića iz Demokratske fronte – Željko Komšić.

Naime, većinom glasova novoformirane koalicije, koju u GV Zenice čine SDA, A- SDA i SBB-Fahrudin Radončić, došlo je do izmjene dnevnog reda, u koji su naknadno bile uvrštene tačke za smjenu Bulajića te izbor za novu predsjedavajuću Diane Bešić iz A-SDA.

Prijedlog da nova predsjedavajuća bude i profesionalno angažirana na toj poziciji, nije dobio potrebnu većinu pa nije ni uvršten u dnevni red, jer je vijećnik SDA Almir Dračo, mimo stava svoje stranke, bio suzdržan pri glasanja pa ona nije dobila potrebnu većinu niti je kasnije ušla u prijedlog dnevnog reda, a koji je sadržavao ukupno 15 tačaka.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dostavila je pred ovu sjednicu odluku o dodjeli mandata za Senaida Čolakovića iz SDA, a koji je u Gradskom vijeću Zenice naslijedio stranačkog kolegu Spahiju Kozlića pa su se bili stekli uvjeti za promjenu na čelu GV, ali se, ipak, ta promjena danas nije realizirala.

Na današnjem zasjedanju, između stalog, trebalo se raspravljati i o stanju u preduzeću “Zenicatrans-prevoz putnika”, čiji su radnici nedavno blokirali Autobusku stanicu Zenica te najavili nove blokade.

(FENA) L.A.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima