5 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Bosna i Hercegovina ne može biti država jedne stranke

  ()

  Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) izvijestila je u subotu kako će, na tragu političkih prozivanja od strane partnera za uspostavu vlasti u BiH, nastaviti raditi s partnerima kako bi BiH profunkcionirala kao normalna, europska država u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja ravnopravna.

  Iz ove stranke kažu kako su “bošnjački politički predstavnici iz SDA jasno i nedvosmisleno, spremni žrtvovati strateške i infrastrukturne interese cijele države u korist vlastitih interesa”.

  “Svi koji žele konkretan napredak, posebno partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu suradnju, moraju prihvatiti da nećemo dopustiti da nas se više zavlači i troši vrijeme na produciranje kriza što se odražava i na euroatlantske integracijske procese i aktivnosti s kojima već uvelike kasnimo”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

  Navodi se kako HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nisu i neće biti dio problema i opstrukcija.

  Iz te stranke pozvali su partnere iz SDA i SNSD-a na, kako kažu, zajednički pronalazak rješenja i povratak međusobnog povjerenja kako bi napravili iskorak između razina BiH i entiteta, ali i unutar Federacije BiH.

  “Za HDZ BiH, vjerujemo i za naše partnere, te za cijelu BiH i njen europski put je prevažno da vlast profunkcionira, da konačno riješimo sva otvorena pitanja, pitanje izbornog zakona kao važnog stuba vladavine prava te zaštite ustavnih načela i općih principa ljudskih prava”, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO