Kolovozi mokri i klizavi, pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Zbog lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar i klizav.

Pojačan promet vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Orašje i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde,  M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) B.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU