Kompletno rukovodstvo MRK Goražde podnijelo ostavke

Svi članovi Skupštine MRK Goražde, upravni odbor i stručni štab podnijeli su ostavke na ove pozicije. Kao razlog navode tešku finansijsku situaciju u klubu i neadekvatnu podršku gradskih i kantonalnih vlasti ovom klubu čija je tradicija duga 63 godine.

U klubu ističu da su godinama nezadovoljni raspodjelom sredstava za sport, da izostaje i podrška  privrednih subjekata, kakvu imaju drugi klubovi u BiH.

– Prema informacijama koje imamo sredstva predviđena za sezonu 2019./2020. neće biti dovoljna da se izmire već stvorena dugovanja, prije svega prema igračima. Naši igrači su najneplaćeniji u cijeloj Premijer ligi i još im dugujemo četiri plate. Imamo i obaveze prema trenerima, postoje i obaveze koje su stvorene prije nas, tako da sredstvima koje nam BPK -a planira dodjeliti neće se moći nastvaiti takmičenje u ovom rangu – kazao je predsjednik Skupštine MRK Goražde u ostavci Nudžeim Džihanić.

Po njegovim riječima, izvještaji uz ostavke i klljučevi kluba bit će predati gradskim i kantonalim vlastima čiji se predstavnici, iako pozvani, nisu pojavili na sjednici skupštine kluba.

„Žalosno je da se niko nije pojavio jer ovo nije naš klub već klub Grada Goražda i BPK-a koji ih godinama predstavlja. Takođe ni pivredni subjekti nisu pokazali svoju društvenu odgovornost, kojima izvršna i zakonodavna vlast dodjeljuje subvencije i druge vidove podrške. Ministarstvo sporta treba da se odredi šta su njegovi proriteti za finansiranje“, ogorčen je Džihanić.

Trener MRK Goražde u ostavci Nermin Djana takođe ne krije nezadovoljstvo

„Napravljeni su takvi kriteriji da svako može formirati klub i ući u sistem finansiranja. Na ovaj način teško da iko može funkcionirati. Ipak, uz sve nedaće koje su nas pratile, uz nadljudske napore naših igrača, u jakoj konkurenciji ostvarili smo cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH čime smo opravdali epitet Goražda kao grada rukometa. Žalosno je da se to ne cijeni“ – kazao je Djana.

Rukovodsto MRK Goražde u ostavci očekuje od kantonalnigh i gradskih vlasti da poduzmu adekvatne poteze kako ne bi došlo do gašenja kluba s dugogodišnjom tradicijom.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU