U Novom Travniku u petak manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu”

U Novom Travniku u petak, 24. februara 2023. godine,  bit će  održana manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu”, na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, ove godine biti će održana  u Novom Travniku, 24. februara 2023. godine s početkom u 18,30 sati u Domu kulture uz bogat kulturno – umjetnički program

Domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu“ je Općina Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i Sportskim savezom općine Novi Travnik koji daju maksimalan doprinos u organizaciji ove manifestacije koja je jedan od najznačajnijih sportsko-kulturnih događaja na području Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna. Shodno tome za predsjednika Žirija/Ocjenjivačkog suda „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu“ Sportski savez općine Novi Travnik predložio je Dragu Subana, prvog predsjednika Sportskog saveza SBK/KSB, dobitnika zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB, istaknutog dugogodišnjeg sportskog radnika. Također, i drugi  članovi Žirija/Ocjenjivačkog suda „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022“. godinu“ dali su svoj doprinos u razvoju sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na našem Kantonu, i ostavili neizbrisiv trag u granama sporta iz kojih dolaze.

Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB,  Mirsad Ibrišimbegović najavio je da će manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” biti jedna od najbolje organizovanih do sada, posebno jer radi se o jubilarnoj 20. po redu manifestaciji „Izbora najboljih sportista Kanrona“. Naš Kanton ima državne, balkanske, evropske prvake i mnogobrojne talente koji naporno rade sa svojim trenerima tokom cijele godine uz mukotrpan rad sportskih radnika koji stvaraju uslove za odvijanje trenažnih procesa i takmičenja.

Savjetnik ministra obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Bojana Domića, Ivan Sajević, naglasio je kako će manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” biti vrhunac godine u oblasti sporta za takmičare, trenere i sportske radnike. Ivan Sajević je istakao da sredstva za sport Budžetom SBK/KSB  za 2022. godinu iznosila  1,6 milion KM što je u skladu sa zakonskim okvirima jer Zakonom o sportu SBK/KSB definisano je da se za sport izdvaja 0,5% od ukupno planiranih sredstava Budžeta SBK/KSB i da u 2023. godini će se nastaviti sa trendom uvećanja izdvajanja za sport sa ciljem stvaranja boljih uslova za trenažni proces s posebnim akcentom izdvajanja i ulaganja sredstava u sportsku infrastrukturu.

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” ima za cilj da promoviše značaj sporta u životu mladihipozitivne vrijednosti sportista koji su spremni na velika odricanja kako bi postigli zapažene rezultate i tako predstavili svoju zemlju na najbolji mogući način.

Osim izbora najboljeg sportiste i sportistkinje godine, na manifestaciji „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova, najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine podijelit će nagrade za životno djelo, zlatne, srebrene i bronzane plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2022. godini pojedincima, sportskim klubovima i općinama SBK/KSB koje u kontinuitetu 20 godina podržavaju rad i projekte Sportskog saveza SBK/KSB.

Najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna izabrani su u skladu s Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB koja su prošle godine pretpjela izmjene isključivo sa ciljem unapređenja i razvoja sporta na našem Kantonu.

Generalni sponzor manifestacije je No 1 Travnik, brend koji osvaja,  zlatni sponzori su Općina Novi Travnik i Vlašić Gradnja, Travnik, srebrni sponzor je Flash team Gornji Vakuf – Uskoplje, dok su bronzani sponzori KSC „Bugojno“ , Bugojno; Dom projekt, Travnik, zamjenica presjedavajućeg Skupštine SBK/KSB Ljubinka Atanasijević i JP „BH Telecom“, Direkcija Travnik

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU