7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Košarkaški bh. karavan završava u Tuzli

Košarkaški karavan koji čine djevojčice-košarkašice iz više bh. gradova, nakon Gračanice, Banja Luke i Srebrenika, svoju turneju završava ovog vikenda u Tuzli, gdje Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju “Start” priprema završni turnir u okviru projekta “Start with Love, Start with Basketball”.

Djevojčice iz Banja Luke, Gračanice, Srebrenika, pojačane košarkašicama iz Teslića i Brčkog, na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli odigrat će košarkaške utakmice u mješanim ekipama, što znači da će u svakoj ekipi učestvovati po nekoliko igračica iz sva tri grada.

Specijalni gost događaja, koji će biti održan 1. juna od 10 do 14 sati u sportskoj dvorani Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, bit će proslavljeni košarkaš, a danas uspješni trener Damir Mulaomerović.

Projekt za cilj ima okupiti sto veći broj djece, koja bi kroz košarkaške turnire, radionice i takmičenja, dodatno zavolila sport i košarku, ali što je važnije od toga stekla i brojne prijatelje iz drugih bh. gradova.

Djeca učesnici dolaze iz različitih kulturalnih, religijskih i ekonomskih sredina, te susreti i igranje u novim timovima i sa novim suigračima, svakom djetetu razvija osjećaj prijateljstva i tolerancije stvarajući tako navike suživota, uvažavanja, saradnje i ljubavi.

Projekt je omogućila američka ambasada u Sarajevu.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima