13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

MZ Golubić obilježila 27 godina od početka otpora agresiji

Bihaćka mjesna zajednica Golubić obilježila je 27. godišnjicu početka pružanja otpora agresiji na ovo područje, što je ujedno i Dan ove mjesne zajednice.

Mještanima Golubića obratili su se Franjo Grgić, ispred ratnih jedinica HVO Regije Bihać, Senad Šarganović, ratni komandant 5. korpusa Armije R BiH, Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Oni su u svojim obraćanjima kazali da će preživjeli borci pamtiti 16. juni 1992. godine jer je i u Golubiću odbranjen Bihać i pružen otpor agresoru. Naglasili su da je bitka u naselju Golubić tog 16. juna 1992. godine, ali i na lokalitetu Orljana, Čekrlija i Sokoca, bila jedna od najvažnijih bitaka u cijelom odbrambeno-oslobodilačkom ratu na području grada Bihaća i kao takva treba se obilježavati svake godine.

-Čestitam Savjetu MZ Golubić i mještanima koji su danas došli na ovu manifestaciju kojom se prisjećamo dešavanja iz 1992. godine. Prisjećamo se dešavanja koja su odredila sudbinu tadašnjeg slobodnog teritorija naše države i naroda koji u njemu žive. Prisjećajući se ovakvih datuma, okupljajmo se u što većem broju jer je to garant da će herojska borba boraca Armije R BiH, policije i HVO Regije Bihać biti otrgnuta od zaborava – kazao je gradonačelnik Fazlić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima