15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Normalizovan saobraćaj nakon nezgode na A-1 Vlakovo-Lepenica

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i uklonjeno je vozilo, tako da je normalizovano saobraćanje na autoputu A-1 Vlakovo-Lepenica.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Danas su na ovoj dionici, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, duge kolone u oba smjera. Preporučuje se korištenje alternativnih puteva.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Večeras od 19 do 19.45 sati zbog održavanja manifestacije „Matursko veče“ vozila će saobraćati usporeno na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na dionici Brijesnica Velika-Brijesnica Mala.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

- Oglašavanje - normalizovan saobraćaj nakon nezgode na a-1 vlakovo-lepenica

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F.F.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima