Obilježana 27. godišnjica stradanja civila u ulici Jukićeva

Predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., Kantona i Grada Sarajeva i Općine Centar posjetili su danas mjesto stradanja pet civila, od toga dvoje djece, u ulici Jukićeva br. 69 i tom prilikom odali počast nevinim žrtvama.

Na današnji dan 1992. godine u ulici Jukićeva br. 69 zločinci su ubili pet građana Sarajeva od kojih dvoje djece. Ubijeni su djeca, rođaci Indira (šest godina) i Rizvan (10 godina) Kujundžić, te Delveta i Hasija Kujundžić i Mirjana Maksimović.

– I danas smo na primjeren način obilježili ovu godišnjicu stradanja. Prisjetili smo se ubijenih i na ovaj način čuvamo istinu od zaborava – kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikret Grabovica.

Dodao je da je bilo posebno emotivno kada se obratila Emina Kujundžić, Rizvanova sestra.

– Bilo je to emotivno obraćanje a mnogi su i zaplakali, kazao je Grabovica dodavši kako je bio prisustan i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana “koji vodi dugogodišnju bitku za pravdu”.

Obilježavanju 27. godišnjice stradanja prisustvovali su rodbina i prijatelji stradalih, građani Sarajeva, te predstavnici Mjesne zajednice Koševsko brdo.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU