Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Počeli radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Visokom

Načelnica Općine Visoko Amra Babić obišla je danas mjesto gdje se izvode radovi u okviru projekta Izgradnje saobraćajnice kroz poslovnu zonu “Ozrakovići”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Do sada su okončani radovi na drenaži, izgradnji oborinske kanalizacije i ugradnji opreme fekalne instalacije.

Nakon obilaska terena načelnica Babić je potpisala i I privremenu situaciju za radove “Rekonstrukcija zaobilaznice u Visokom na regionalnoj cesti R 445 Kakanj – Podlugovi”, koja se finansira iz namjenskih sredstava ZDK i Budžetskih sredstava Općine Visoko i to u udjelu: namjenska sredstva ZDK 425.000 KM i Budžet Općine Visoko 200.000 KM.

Pored Općine Visoko potpisnici I privremene situacije su i Kantonalna direkcija za ceste, nadzorni organ „ARTING BIH“ d.o.o. Sarajevo,  kao i izvođač radova Konzorcij „TRGOŠPED-MUŠINBEGOVIĆ GRADNJA“.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Budući da su okončani radovi na dijelu oborinske i fekalne kanalizacije, kao i drenaže, stekli su se uslovi za početak radova na Izgradnji komunalne infrastrukture kroz industrijsku zonu „Ozrakovići“, za koje je sredstva obezbijedilo Ministarstvo privrede ZDK,  a na osnovu upućene aplikacije Općine Visoko.

Odobrena sredstva iznose 97.500 KM, dok je za najpovoljnijeg izvođača radova odabran Konzorcij „ATLAS“ d.o.o. Visoko i „AMG“ d.o.o. Visoko.

Planirani rok završetka radova je 60 dana, saopćeno je iz Press službe Općine Visoko.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas