Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Pojačan promet vozila bilježi se na većini puteva u Bosni i Hercegovini, a posebno u gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog međunarodne biciklističke trke u vremenu od 14:30 do 17:30 sati, dolazit će do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Brodar–Rudo-Uvac.

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Doljani, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bijača, Gabela Polje, Prisika, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU