Potpisan protokol o saradnji PU FBiH i Uprave policije MUP-a BPK Goražde

U Bosanskopodrinjskom kantonu danas je potpisan protokol o saradnji između Porezne uprave (PU) FBiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) BPK Goražde.

Protokol kojim je predviđena razmjena podataka između poreznih uprava i uprava policije na nivou Federacije, potpisali su  v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije MUP-a BPK-a Adem Laković. Ovom činu prisustvovali su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Naglašeno je da je saradnja između dviju institucija postojala  i ranije te da je cilj da se ona još više unaprijedi.

„Taj sporazum u principu će doprinijeti podizanju jedne saradnje na veći nivo, u smislu razmjene podataka koji se tiču indicija o eventualnom postojanju neplaćanja prihoda, kao i indicija u smislu eventualnog počinjenja nekih krivičnih dijela do kojih u svom nadzoru dolazi Porezna uprava, kao i eventualnog obezbjeđenja i asistencije policije zaposlenicima Porezne uprave u postupcima provođenja inspekcijskog nadzora – istakao je Isović.

Dodao je da je Bosanskopodrinjski kanton Goražde četvrti u FBiH s kojim je potpisan ovaj protokol.

„Do sada, razmjena tih informacija najčešćim dijelom je išla preko Sarajeva, odnosno središnjeg ureda preko Odjela za istrage koje je vršilo određene provjere i to spuštalo na teren. Sada smo to približili ovdje i sad će se najveći dio posla odnosno provjera raditi u samom kantonalnom uredu Goražde odnosno u Odjeku za inspekcijski nadzor Kantonalnog ureda za inspekcijske poslove Goražde –  pojasnio je Isović.

Komesar MUP-a BPK Goražde Adem Laković takođe je  ocijenio da će potpisivanje protokola, doprinijeti boljoj međusobnoj saradnji dvije institucije.

(FENA) M.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU