Poziv za prijedloge kandidata za dodjelu medaljona općine Tomislavgrad

2019-05-22 19:23:07

Poziv za prijedloge kandidata za dodjelu medaljona općine Tomislavgrad

Općina Tomislavgrad objavila je u srijedu Javni poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja, odnosno Medaljona općine Tomislavgrad i dodjelu posebne povelje za počasnog građanina ove općine.

Medaljon općine Tomislavgrad dodjeljuje se za iznimna postignuća za ovu općinu na raznim područjima djelovanja, i to za životno djelo te za iznimna postignuća fizičkim i pravnim osobama u proteklom razdoblju na području gospodarstva, kulture, sporta, umjetnosti i drugih područja društvenog života u općini Tomislavgrad.

Počasnim građaninom općine Tomislavgrad može se proglasiti građanin BiH ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno pridonio promicanju, značaju i ugledu Tomislavgrada, ostvarenju i razvijanju međusobnih odnosa u Tomislavgradu i drugih općina, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

Dodjelu priznanja Povjerenstvu za javna priznanja mogu predložiti pojedinci i pravne osobe, kao i općinska tijela uz obrazloženje i odgovarajuću dokumentaciju.

Potencijalni predlagatelji dostavljaju prijedloge kandidata za javna priznanja općine Tomislavgrad odgovarajućem Povjerenstvu u pisanom obliku koji treba sadržavati podatke o podnositelju zahtjeva, životopis fizičke osobe, iscrpno obrazloženje iznimnih postignuća zbog kojih se predlaže za dodjelu javnih priznanja te odgovarajuću dokumentaciju.

Povjerenstvo za javna priznanja ocjenjuje pristigle prijedloge i većinom glasova odlučuje o prijedlogu za dodjelu javnih priznanja kojeg upućuje Općinskom vijeću Tomislavgrad na konačno odlučivanje.

Dobitnici javnog priznanja proglašavaju se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Tomislavgrad, a rok za podnošenje prijedloga je do 1. lipnja 2019. godine.

Prošle godine medaljon Općine Tomislavgrad dodijeljen je 49-godišnjem Vinku Ljubasu, arheologu amateru iz Tomislavgrada kao najzaslužnijem za pronalaženje, znanstvenu obradu i trajnu zaštitu fosilnih ostataka Duvanjskog praslona.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU