Preko 30 klapa na ‘Festivalu klapske pisme’ u Posušju

Ovogodišnje šesto izdanje “Festivala klapske pisme Posušje” na kojem će nastupiti neke od najpoznatijih klapa iz BiH i Hrvatske, održavat će se na Trgu hrvatskih branitelja u toj općini od 2. do 4. kolovoza, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

Upravni odbor Festivala temeljem pristiglih prijava održao je ždrijeb klapa koje će nastupiti na festivalu koji će se kao i prošle godine održati u tri večeri u konkurenciji mješovitih, muških i ženskih klapa.

U petak, 2. kolovoza, u konkurenciji mješovitih klapa nastupit će sedam klapa među kojima su i Kampaneli iz Donje Kaštele, Maraška iz Zadra i Katarina iz Mostara.

Nastupi u konkurenciji muških klapa održat će se u subotu, 3. kolovoza, kada će nastupiti 12 klapa među kojima su Poklisari iz Dubrovnika, Grga iz Posušja, Contra iz Splita, Bošket iz Zagreba i druge.

U nedjelju, 4. kolovoza, u konkurenciji ženskih klapa nastupit će također 12 klapa, a među njima su i Bura iz Čitluka, Narenta iz Mostara, Luše iz Splita, Skontradura iz Dubrovnika i druge.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu “Posuški stećak”, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500 maraka, dok će drugo mjesto uz priznanje biti nagrađeno i s 1.000 maraka, a treće s 500 maraka.

U sve tri kategorije priznanjem “Bura” bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike, priopćeno je iz Press službe Festivala klapske pisme Posušje.

(FENA) I.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU