Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Preko 30 klapa na ‘Festivalu klapske pisme’ u Posušju

Ovogodišnje šesto izdanje “Festivala klapske pisme Posušje” na kojem će nastupiti neke od najpoznatijih klapa iz BiH i Hrvatske, održavat će se na Trgu hrvatskih branitelja u toj općini od 2. do 4. kolovoza, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Upravni odbor Festivala temeljem pristiglih prijava održao je ždrijeb klapa koje će nastupiti na festivalu koji će se kao i prošle godine održati u tri večeri u konkurenciji mješovitih, muških i ženskih klapa.

U petak, 2. kolovoza, u konkurenciji mješovitih klapa nastupit će sedam klapa među kojima su i Kampaneli iz Donje Kaštele, Maraška iz Zadra i Katarina iz Mostara.

Nastupi u konkurenciji muških klapa održat će se u subotu, 3. kolovoza, kada će nastupiti 12 klapa među kojima su Poklisari iz Dubrovnika, Grga iz Posušja, Contra iz Splita, Bošket iz Zagreba i druge.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U nedjelju, 4. kolovoza, u konkurenciji ženskih klapa nastupit će također 12 klapa, a među njima su i Bura iz Čitluka, Narenta iz Mostara, Luše iz Splita, Skontradura iz Dubrovnika i druge.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu “Posuški stećak”, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500 maraka, dok će drugo mjesto uz priznanje biti nagrađeno i s 1.000 maraka, a treće s 500 maraka.

U sve tri kategorije priznanjem “Bura” bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike, priopćeno je iz Press službe Festivala klapske pisme Posušje.

(FENA) I.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas