5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima u 17 bh. gradova

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima će ove godine pohoditi 17 gradova u BiH te na 25 javnih lokacija svim zainteresovanim građanima pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa, saopćili su organizatori.

Kompanija Pharma Maac d.o.o. će u periodu od 18. maja do 12. juna, u saradnji s austrijskim brendom “Wellion”, upriličiti jedinstveni zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu u Bosni i Hercegovini te njegovo preveniranje.

Cilj projekta je ukazati na značaj prevencije, ranog otkrivanja bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji je način borbe protiv dijabetesa.

O terminima u kojima će Prva dijabetološka ordinacija pružati usluge građani će biti obavješteni putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem “Wellion” Facebook stranice.

– S obzirom na to da je dijabetes bolest modernog doba te da od njega u BiH boluje više od 300.000 osoba, među kojima je i veliki broj djece, a svaka druga osoba ima simptome kojih nije ni svjesna, odlučili smo pokrenuti zdravstvenu inicijativu u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti te sprječavanja komplikacija – kazao je dr. med. Asaf Salčinović iz firme Pharma Maac.

On napominje da dijabetes ne boli te je stoga neophodno vršiti povremeno mjerenje vrijednosti šećera u krvi.

- Oglašavanje - prva dijabetološka ordinacija na točkovima u 17 bh. gradova

– Prva dijabetološka ordinacija na točkovima koristiti će “Wellion premium” proizvode evropske kvalitete koji obuhvataju sve potrebne proizvode za dijabetičare, od trakica, aparata za mjerenje šećera, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina – pojasnio je.

(FENA) F.F.


4 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
4 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima