Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Radnici ‘Vitezita’ upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze

Djelatnici Poslovnog sustava “Vitezit” iz Viteza okupili su se danas ispred zgrade Uprave ovog poduzeća, kako bi upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete Vlatka Mlakić kazala je novinarima kako je, zbog nedostatka sirovina, proizvodnja stopirana već nekoliko mjeseci, dok radnici od studenog prošle godine nisu dobili plaće.

– Proizvodnje nema oko dva mjeseca na jednom pogonu, a na drugom od kraja prošle godine, i to zbog tehničkih razloga, odnosno nedostatka sirovina i energenata. Plaće nismo dobili od studenog prošle godine, iako je tu bilo nekih sporadičnih isplata – istaknula je Mlakić.

Radnici za stanje u “Vitezitu” okrivljuju neke od dosadašnjih direktore ovog poduzeća, a djelatnik Franjo Kovač upozorava da uposlenicima nakon rata nije uvezan radni staž.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Nemamo uvezan staž, ni zdravstveno osiguranje, iako nam je uvijek bio cilj da radimo i da za to primamo plaću. Država i resorno federalno ministarstvo davali su određene poticaje i sredstva, ali su ona zloupotrebljavana – naglasio je Kovač.

Radnici tvrde da su se, među ostalima, obratili Nadzornom odboru i Upravi “Vitezita”, te Ministarstvu energije, rudarstva i industrije FBiH, a novo prosvjedno okupljanje najavili su za sutra, ispred zgrade općine Vitez.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas