Radnici ‘Vitezita’ upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze

Djelatnici Poslovnog sustava “Vitezit” iz Viteza okupili su se danas ispred zgrade Uprave ovog poduzeća, kako bi upozorili na tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete Vlatka Mlakić kazala je novinarima kako je, zbog nedostatka sirovina, proizvodnja stopirana već nekoliko mjeseci, dok radnici od studenog prošle godine nisu dobili plaće.

– Proizvodnje nema oko dva mjeseca na jednom pogonu, a na drugom od kraja prošle godine, i to zbog tehničkih razloga, odnosno nedostatka sirovina i energenata. Plaće nismo dobili od studenog prošle godine, iako je tu bilo nekih sporadičnih isplata – istaknula je Mlakić.

Radnici za stanje u “Vitezitu” okrivljuju neke od dosadašnjih direktore ovog poduzeća, a djelatnik Franjo Kovač upozorava da uposlenicima nakon rata nije uvezan radni staž.

– Nemamo uvezan staž, ni zdravstveno osiguranje, iako nam je uvijek bio cilj da radimo i da za to primamo plaću. Država i resorno federalno ministarstvo davali su određene poticaje i sredstva, ali su ona zloupotrebljavana – naglasio je Kovač.

Radnici tvrde da su se, među ostalima, obratili Nadzornom odboru i Upravi “Vitezita”, te Ministarstvu energije, rudarstva i industrije FBiH, a novo prosvjedno okupljanje najavili su za sutra, ispred zgrade općine Vitez.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU