11 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Svi „Merhameti“ u RS-u postaju dio krovne organizacije HO „Merhamet“ MDD

Regionalni odbor „Merhameta“ Banja Luka i svi njegovi osnovni odbori ubuduće će djelovati pod ingerencijom krovne institucije HO „Merhamet“ MDD, sa sjedištem u Sarajevu.

To je rezultat današnjeg sastanka predsjednika HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca i direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Banja Luka Jasmina Spahića. Sastanak je upriličen u Muftijstvu banjalučkom, u prisustvu Nusreta ef. Abdibegovića.

Muftija Abdibegović je pozdravio rješenje višegodišnjih nesuglasica između HO „Merhamet“ MDD i „Merhametovih“ organizacionih jedinica u Republici Srpskoj. Dogovor je postignut nakon promjene na čelu krovne organizacije „Merhameta“ u Sarajevu.

Vrbanjac i Spahić su izrazili zadovoljstvo što će „Merhamet“, nakon dužeg vremena, ponovo biti jedinstven i što su konačno riješeni problemi koji su opterećivali njihov odnos – saopćeno je iz MDD „Merhamet“.

– Novi Statutom će se regulirati prava i status Regionalnog odbora „Merhameta“ u Republici Srpskoj i njegovih organizacionih jedinica koje će ubuduće biti dio HO „Merhamet“ MDD. Naš prioritet će biti jačanje „Merhameta“ na području manjeg bh. entiteta i to će biti jedan od ključnih zadataka krovne organizacije. Osjećamo zadovoljstvo što su nakon dužeg vremena riješeni bespotrebni nesporazumi i što se „Merhamet“ ponovo ujedinjuje, na dobrobit Bošnjaka, ali i svih drugih socijalno ugroženih građana kojima je potrebna pomoć – kazao je Kenan Vrbanjac.

Jasmina Spahića, kako je kazao, raduje činjenica da je nakon određenog vremena nađeno rješenje i zajednički jezik.

– Zaključili smo  da je naše jedinstvo najvažnije i da zajedno trebamo raditi na jačanju “Merhameta” u BiH i djelovati na polju pružanja pomoći i podrške održivom povratku u manjem bh. entitetu . Trebamo i moramo disati jednom dušom, te ovom prilikom pozivam sve kolege da zajedno gradimo našu zajedničku kuću i da “Merhamet” bude jedna od najačih institucija u BiH. Samo jedinstveno i zajedno možemo praviti istinske rezultate. A naše jedinstvo je neophodno kako bismo poboljšali trenutno stanje Bošnjaka. Na taj način možemo sačuvati i BiH i naš “Merhamet“ – kazao je Spahić.

- Oglašavanje - svi „merhameti“ u rs-u postaju dio krovne organizacije ho „merhamet“ mdd

HO Merhamet” MDD  je donirao 700 prehrambenih paketa koje će Regionalni odbor Banja Luka podijeliti socijalno ugroženim porodicama, kao i pomoć u hrani za ‘Merhametove” kuhinje na području RS. Vrijednost ove donacije iznosi oko 40.000 KM – navodi se u saopćenju.

(FENA) M.B.


2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima