3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Tužiteljstvo BiH u međunarodnoj operaciji u borbi protiv pranja novca

  ()

  Međunarodna operacija koja se provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i pranja novca, obuhvata ukupno pet zemalja (Nizozemska, Belgija, Španjolska, Slovenija i Bosna i Hercegovina), a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba koje su pod istragom zbog nezakonitih novčanih transakcija i pranja novca.

  Tužitelj Tužiteljstva BiH nalazi se u Nizozemskoj, gdje sa kolegama koordinira aktivnosti koje se realiziraju u Bosni i Hercegovini, a odnose se na određene osobe, osumnjičene za sudjelovanje u međunarodnoj mreži počinitelja kaznenih djela.

  Osobe koje su predmet operacije u BiH, osumnjičene su za kazneno djelo pranja novca iz članka 209. KZ BiH.

  Aktivnosti na području BiH realizirali su SIPA i Federalna uprava policije, izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija, a na računima jedne pravne i jedne fizičke osobe, blokirano je 400.000 KM.

  Tužiteljstvo BiH u proteklom periodu, sa kolegama iz EU putem EUROJUST-a koji je nositelj aktivnosti, sudjelovalo u planiranju i dogovoru o načinu realizacije spomenute operacije.

  Nakon okončanja aktivnosti u svim zemljama, Tužiteljstvo BiH će moći dati više informacija i detalja, saopćeno je iz te institucije.

  (FENA) J.Č.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO