Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

U Bugojnu upriličen prijem za igrače i rukovodstvo budućeg premijerligaša

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Bugojanski rukometaši su plasmanom u Premijer ligu BiH osigurali podršku lokalne zajednice, poručeno je s prijema koji su za članove MRK Iskra upriličili načelnik Hasan Ajkunić i predsjedavajući OV-a Bugojno Igor Vrljić.

– Ova ekipa rukometaša postigla je veliki uspjeh, zbog čega zaslužuju čestitku. Uz Ženski nogometni klub i Klub sjedeće odbojke, ovo je treći premijerligaš u Bugojnu, u koji se sport vraća na velika vrata – kazao je načelnik Ajkunić.

Čestitao je rukovodstvu i igračima MRK Iskra na ulasku u Premijer ligu BiH, obećavši određena sredstva iz budžeta za završetak sezone, i početak priprema za nova takmičenja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Želimo da ponovo budemo grad kulture i sporta i da se, na tragu MRK Iskra, i ostali klubovi bore za bolje rangirane pozicije – zaključio je.

Predsjedavajući OV-a Bugojno i član Uprave MRK Iskra Igor Vrljić izrazio je uvjerenje kako će ovaj klub u narednoj sezoni postići epitet stabilnog premijerligaša.

– Pozivam sve gospodarske subjekte da pomognu ovoj jednoj lijepoj i transparentnoj priči gdje je sve jasno vidljivo, u kojem smjeru idemo, i kako se troši novac. Dakle, nema malih i velikih sponzora. Svi su dobrodošli da daju potporu – naglasio je.

Predsjednik Upravnog odbora MRK Iskra Edin Mašić podsjetio je da će 2020. ovaj klub proslaviti pedeset godina postojanja.

– Mislim da je to dovoljan motiv svima nama da se uključimo i ovu priču dovedemo do kraja – kazao je.

Predsjednik Skupštine MRK Iskra Asim Šahman ocijenio je prijem i razgovore, koji su vođeni, konstruktivnim.

– Dobili smo puno obećanja i ja se nadam da će nam Općina izaći u susret, i pomoći da stvorimo uvjete za još kvalitetniji rad. Sa svoje strane, učinit ćemo sve da ovaj klub bude još bolji – istaknuo je.

(FENA) H.D.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas