Vlada SBK: Jednokratna pomoć za Travnik i Novi Travnik za sanaciju štete nastale u poplavama

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je inicijativu Ministarstva gospodarstva za osnivanje Vijeća za gospodarstvo SBŽ-a.

Ministar Nisvet Hrnjić kazao je da će Vladi u idućih mjesec-dva predložiti sastav članova tog vijeća koji bi, kako je rekao, bili “iskusni eksperti koji bi ‘pro bono’ obavljali ovu dužnost”.

– Smatram da bi formiranje ovog vijeća moglo polučiti konkretnim i nužnim smjernicama za dobrobit privrede – kazao je Hrnjić na sjednici Vlade.

Ministarstvo gospodarstva danas je također predložilo, a Vlada SBŽ-a donijela odluku o izdvajanju 109.804 maraka za javnu nabavku za izradu Strategije prometa SBŽ-a.

Županijska je vlada odobrila jednokratnu pomoć od 70.000 maraka općini Travnik za sanaciju štete nastale u poplavama u veljači 2019. godine, a za istu namjenu odobreno je 60.000 maraka općini Novi Travnik.

Na sjednici je, također, izdvojena novac za sufinanciranje regulacije potoka, izgradnje zidova i sanacije klizišta u nekoliko općina.

Na osnovu Programa utroška sredstava za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvitku za 2019. godinu, na sjednici je, među ostalim, dana suglasnost za raspodjelu i izdvajanje interventnih sredstava, u iznosu od 39.180 maraka.

(FENA) R.G.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU